Herhaalrecepten via apotheek de Vaart

 

Sinds kort kunt u gebruik maken van een vernieuwde gratis service om herhaalmedicatie rechtstreeks bij de apotheek aan te vragen. Klik hiervoor op onderstaande link:

 

https://nieuw.herhaalnummer.nl/?relnr=513821

 

 Linscriptum 1

 

 

 

 

 

 

 U vult uw geboortejaar en herhaalnummer (staat onderaan op het etiket van uw recept) in en klik vervolgens op ‘medicijn aanvragen’. Er volgt een bevestigingsmelding.

Wilt u meerdere medicijnen in 1 keer aanvragen, kies dan voor het tabblad  ‘inloggen via BSN’. Er volgt dan een lijst met alle medicijnen die u kunt aanvragen. De medicijnen u wilt herhalen kunnen aangevinkt worden.

 

 

U kunt ook de Recappt app downloaden voor het aanvragen van uw medicatie. Deze is zowel voor Android als Apple beschikbaar.

U dient eenmalig de code van de apotheek in te voeren. Apotheek de Vaart heeft code 513821.

In het volgende scherm kiest u voor: ‘recept herhalen’.

In het 3e scherm vult u uw geboortejaar en herhaalnummer (staat op etiket) in. En vervolgens op ‘medicijn aanvragen’.

Wilt u meerdere medicijnen tegelijk aanvragen, dan kiest u voor het tabblad ‘meerdere medicijnen’. Waarna u aan kunt klikken welke medicijnen u wilt herhalen.

 

 

Linscriptum 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Let op:
 
Het herhaalsysteem werkt alleen als u het meest recente etiketje gebruiken voor herhaling. Hierop staat een uniek nummer welke i.c.m. uw geboortejaar en de code van de apotheek, correspondeert met dat bewuste medicijn.
 
U krijgt dan een herhaling van het exact hetzelfde als de vorige keer: zelfde medicijn (zelfde fabrikant), zelfde hoeveelheid, zelfde dosering.
 
Als in 1 van bovenstaande een wijziging moet worden doorgevoerd, kan de herhaling niet via deze weg. De herhaling moet dan via de assistente worden aangevraagd.